krachttraining-cellulite

Cellulitis Verminderen Op Natuurlijke Wijze Met 6 Simpele Tips (Waaronder Krachttraining)

Laatste update: 17 juli 2019


Veel vrouwen, en heel af en toe ook mannen, hebben last van cellulitis.

Een bobbelige huid (met putjes en kuiltjes) die vooral voorkomt op buik, billen, benen of armen.

Cellulitis komt niet alleen bij mensen met overgewicht voor. Ook op een slank, gespierd en lenig lichaam kan dit vervelende kwaaltje voor komen.

Er zijn een aantal manieren op op natuurlijke wijze je cellulitis te verminderen. Krachttraining is er één van.

Een fitness schema voor krachttraining kan jou relatief snel helpen om cellulite te verminderen, zeker als je daarbij ook je vetpercentage verlaagt.

In dit artikel geven we je 6 simpele praktische tips die jij als natuurlijke behandeling tegen cellulitis kan gebruiken. Wij hebben veel (met name vrouwelijke) klanten gehad waarbij een enorme reductie in cellulitis het gevolg was van het gebruik van deze tips.

Tip: Wil jij permanent je vetpercentage verlagen (en je cellulitis reduceren)?

Bekijk ons succesvolle programma het Droog Trainen Protocol!

Droog Trainen Protocol vrouwen

Droog Trainen Protocol mannen

Wat is Cellulite en hoe ontstaat het?

Vlak onder de huid zitten vetcellen. Deze vetcellen groeien naarmate ze meer vet opnemen uit het bloed.

Vetcellen komen – met name bij vrouwen – het meest voor op buik, billen en benen. Soms ook op de armen. Op deze plekken wordt over het algemeen vet makkelijker opgeslagen dan op andere plekken in het lichaam.

De vetcellen worden in het lichaam bij elkaar gehouden door bindweefsel. Die moet je zien als een soort kleine, stevige tussenschotjes.

Naarmate de vetcellen groter en groter worden, rekt de huid wel mee, maar het bindweefsel niet. Hierdoor kan het dus voorkomen dat klompjes vet op sommige plekken wat uitpuilen en bij het bindweefsel niet.

Het gevolg is een hobbelige huid met putjes en kuiltjes, genaamd cellulitis.

Zo’n 85% van alle vrouwen heeft last van Cellulitis

In de volksmond ook wel een sinaasappelhuid genoemd. De afgelopen jaren wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het fenomeen cellulite.

Daaruit blijk dat maar liefst 85% van de vrouwen last heeft van cellulitis – in meer of mindere mate.

Cellulitis is dus een “probleem“. Toch hoef je je er niet voor te schamen. Er zijn namelijk veel meer vrouwen die wél last hebben van cellulite, dan vrouwen met een perfecte gladde huid.

Cellulitis weg in 1 week? Vergeet het maar…

Misschien niet het meest opbeurende nieuws, maar cellulitis is voor een groot deel erfelijk bepaald. Je genen bepalen dus mede de aanleg voor een verstoorde vet-opslag en de bijbehorende bobbelige huid.

Ook hormonen spelen een belangrijke rol. Vooral het vrouwelijk hormoon oestrogeen bevordert de vetopslag in de cellen. Tijdens de puberteit, zwangerschap en menopauze kan cellulite hierdoor toenemen.

Anders dan veel mensen denken, is overgewicht dus zeker niet de voornaamste oorzaak (hoewel het er niet aan mee helpt uiteraard). Een aantal oorzaken die cellulite kunnen veroorzaken/verergeren zijn:

 1. Slechte doorbloeding van de huid
 2. Overgewicht
 3. Snel afvallen en aankomen
 4. Verslapte huid
 5. Slecht werkende lever
 6. Te weinig slaap
 7. Roken
 8. Medicijnen of pilgebruik

Helaas bepaal je niet zelf of, en hoeveel cellulitis je krijgt. Structureel gezond(er) leven is het beste wat je kan doen.

Wanneer je last hebt van cellulitis dan ben je daar niet zomaar vanaf. Wat je wel kan doen is het zoveel mogelijk proberen te voorkomen, of zelfs op natuurlijke wijze te verminderen.

De 6 beste tips voor een natuurlijke effectieve behandeling tegen jouw cellulitis

Je hebt cellulitis. De vraag is: Hoe kom je van je cellulite af? Een gezond voedingspatroon, sport en beweging (liefst in de vorm van krachttraining) en minder vet onder je huid (cutten om je vetpercentage te laten dalen) zijn je beste opties.

We geven je hieronder 6 effectieve tips die jij kan gebruiken in jouw strijd tegen dit vervelende probleem.

1. Start met krachttraining

foto-wendy-voor-na

Afbeelding: Onze klant Wendy reduceerde haar vet (en cellulitis) drastisch door een combinatie van krachttraining, voeding en cardio.

Cellulite is een permanente aandoening van de huid. Zijn de kuiltjes eenmaal ontstaan, dan kom je er niet meer (helemaal) vanaf. Tenminste… op dit moment zijn nog geen technieken bekend die je er helemaal van verlossen.

Krachttraining kan zeker helpen bij het reduceren van cellulite. Door meer spiermassa te kweken drukken we de huid op natuurlijke wijze naar buiten.

Wanneer we krachttraining combineren met een goed voedingspatroon, meer beweging en een lager vetpercentage is de kans groot dat een strakkere huid het gevolg is.

Tip: Wil jij permanent je vetpercentage verlagen (en je cellulitis reduceren)?

Bekijk ons succesvolle programma het Droog Trainen Protocol!

Droog Trainen Protocol Vrouwen

Droog Trainen Protocol Mannen

2. Focus je op je voedingspatroon

Een gezond voedingspatroon is waar jouw focus moet liggen. In onze ogen betekent dit dat 80% van je eten en drinken voedzaam en gezond moet zijn, waarbij we ons focussen op zoveel mogelijk onbewerkte producten.

Gezonde voeding is belangrijk voor een gezonde huid (en wat eronder zit).

Celwanden in het menselijk lichaam bestaan voor een groot deel uit lipiden en lecithine. Die stoffen hebben een gezonde voeding nodig om in topconditie te blijven.

Zorg voor een juiste balans in de volgende soorten voeding:

 • Geraffineerde voedingsstoffen zoals wit meel, witte suiker en andere bewerkte producten.
 • Junkfood zoals patat, andere gefrituurde etenswaren, koek en taartjes die allemaal veel ongezonde (trans)vetten, suikers en koolhydraten bevatten.
 • Suiker. Reduceer suiker in je dieet of zoek een gezonde vervanger als je toch een keer de zoete smaak wilt.
 • Alcoholische dranken. Bloedvaten trekken hiervan samen, wat de cellulitis kan verslechteren.
 • Vruchtendranken, limonade en andere frisdranken. Ze bevatten allemaal veel suiker.

Bovenstaande voedingswaren kun je eenvoudig vervangen voor voeding die voedzamer is. Dat kan helpen om cellulite te verminderen.

Eet verder zo natuurlijk mogelijk natuurlijke onbewerkte producten. Denk hierbij aan fruit, lekker veel groente, kip, vette vis, volkorenproducten, zaden, pitten en bijvoorbeeld noten.

3. Verlaag je vetpercentage

Hoe meer vet je hebt, des te meer kans dat je cellulitis aan de oppervlakte komt. Je vetpercentage verlagen kan cellulite drastische verminderen, en het i.c.m. meer spiermassa minder zichtbaar maken.

Om je vetpercentage te verlagen zal je langere tijd (8-16 weken maximaal) een negatieve energiebalans (een calorietekort) moeten hanteren.

Dit kunnen we doen door minder calorieën te eten en drinken, of door simpelweg meer te bewegen.

4. Hydrateer voldoende

Een goed gehydrateerd lichaam kan vet en afvalstoffen makkelijker afvoeren. Ook in de huid.

Zorg ervoor dat je gedurende de dag voldoende drinkt. Water (eventueel met bubbels of een smaakje), zwarte koffie en thee zijn je beste opties.

TIP! Zet standaard een drinkfles voor je neus als je moeite hebt met hydrateren. Zo “dwing” je jezelf om te drinken.

5. Reduceer zout

Zout (dus ook Himalaya of zeezout) is een slechte optie als het gaat om cellulitis. Vandaar deze simpele tip.

Zout hebben we nodig om te kunnen leven. We kunnen niet zonder. Wat wel een goed idee kan zijn is om je zoutinname te reduceren.

Zout zit bijna overal in. Je komt door “normaal” eten dus vrijwel nooit zout tekort. Extra zout toevoegen is dus geen goede optie, zeker indien het niet nodig is.

6. Masseer je huid (thuis of bij een cellulitis massage specialist)

Hoewel massage van de huid geen wondermiddel is tegen cellulitis kan het wel degelijk. Schaadt het niet dan baadt het niet, zullen we maar zeggen.

Er zijn verschillende opties om je huid tegen cellulite te masseren (waar we in dit artikel niet verder op in gaan).

Laat je informeren door een huidspecialist (of iemand die ECHT gespecialiseerd is in cellulitis behandeling), en laat je middels massage thuis of bij een massage specialist behandelen.

Verwijder voor altijd zichtbaar je sinaasappelhuid

Zoals in dit artikel besproken heb je zelf weinig keuze in het wel of niet hebben van cellulitis. Toch kunnen we er zeker wel iets aan doen om het zoveel mogelijk te voorkomen, of cellulitis te verhelpen.

Focus je, om cellulitis te reduceren, op voldoende beweging (krachttraining en cardio) en een gezond en gebalanceerd voedingspatroon.

Tip: Wij hebben diverse programma’s en producten die jou kunnen helpen om gezonder te leven, fitter en sterker te worden, en om lekkerder in je vel te zitten.

Vetpercentage verlagen met behoud van spiermassa:

Droog Trainen Protocol Vrouwen

Droog Trainen Protocol Mannen

Spiermassa opbouwen met minimale vet toename:

Spiermassa Protocol Vrouwen

Spiermassa Protocol Mannen

Trainingsschema’s:

DTA Workout Builders