Interview Miguel

Statistieken Miguel

Leeftijd: 33

Lengte: 1.74 m

Gewicht: 83 kg

Vetpercentage: 10 %

Vertel eens iets meer over Miguel

Ik heb 2 mooie vrouwen thuiszitten. Mijn vriendin en mijn dochter! Ben werkzaam in de beveiliging. Naast fitness rijdt ik graag motor en ben ik vooral een levensgenieter. Met mijn gezin of vrienden leuke dingen doen.

Wanneer begon je met krachttraining?

Ik ben medio 2009 begonnen met krachttraining.

Welk doel had je toen voor ogen?

Mijn doel was om fitter- en sterker te worden.

Een aantal maanden geleden heb je de knop omgezet en dit resultaat bereikt. Hoe kwam het dat de knop omging?

In de loop van de jaren ben ik steeds meer gefascineerd geraakt door bodybuilding. Het creëren van van het ‘perfecte’ lichaam. Ik zag ‘bb als Schwarzenegger, Zane, Ray en Wheeler en dacht dit wil ik ook..! Ik besefte dat als ik eruit wilde zien als een ‘bb ik er ook naar moest leven, eten en trainen. Het was tijd voor verandering.

Wat waren je statistieken toen je 6 maanden geleden begon?

Ik ben januari 2015 begonnen met mijn transformatie. Ik woog toen ongeveer 87 kilo en mijn vetpercentage was 17%.

Hoe is je progressie verlopen sinds je er serieus mee aan de gang bent gegaan?

Sinds ik begonnen ben met volgen van een strikt- en clean dieet en een gericht trainingsschema heb ik enorme vooruitgang geboekt. Ik merkte heel snel zichtbare veranderingen aan mijn lichaam.

Welke trainingsmethoden heb je gebruikt om zo veel progressie te boeken?

Ik ben begonnen met een cardio schema van om- de dag op een lege maag 30- tot 40 minuten lage intensiteit cardio. Dit om mijn vetpercentage naar ongeveer 10-12 % te brengen. Vanaf dit vetpercentage kan je het beste massa gaan bouwen in een clean bulk dieet. De gewonnen massa zal meer bestaan uit netto spiermassa dan vet. Mijn trainingsschema bestond uit een progamma van ongeveer 4-5 p.w. trainen in wisselende samenstellingen gecombineerd met rust. Ook varieerde ik in mijn training zelf, losse gewichten, machines maar ook in supersets, tri-sets etc.

Hoe ziet je huidige trainingsweek er uit?

Mijn huidige trainingsschema ziet er als volgt uit: ma/di/woe training donderdag rust, vrij/zat training en zondag weer rust.

Hoeveel keer eet je per dag?

Ik consumeer 6 maaltijden per dag. Ik zit momenteel op 4100 cal p.d.

Hoe doe je dit in combinatie met je privéleven?

Vooral heel goed plannen! 🙂 Ik heb een baan waarbij ik wisselende diensten draai en werk 40 uur p/w. Ik bereidt mijn maaltijden altijd de dag van tevoren. Op deze manier kan ik nooit een maaltijd missen. Mijn training is afhankelijk van mijn dienst, in de ochtend of in de avond. Ik heb dus een heel drukke- en wisselende baan en daarnaast een gezinsleven, maar met een goede planning en voorbereiding is het te combineren. Geen excuus dus!!

miguel-achterkantKost het diëten veel moeite en hoe ga je met eventuele moeilijke momenten om?

Ik vond het vooral in het begin moeilijk om strak aan mijn dieet te houden. Ik ben er van overtuigd dat je hier ook in moet groeien en op een gegeven moment zit je er in en is het gewoonte. Er waren veel momenten van zwakte, momenten waar ik de trek naar iets lekkers (zoets of hartig) niet kon weerstaan. Het clean eten moet ook een gewoonte worden en die tijd moet je jezelf ook gunnen. De moeilijke momenten zijn uiteraard verjaardagen, uit eten gaan, de vrijdagavond/weekenden en feestdagen. Als je je toch een keer niet kan beheersen pak het dan van daar weer op, niet denken ik heb nu toch al gezondigd dus het maakt niet meer uit. Voor je het weet ben je 2 weken verder en heb je een hoop schade in te halen. Been there.. 🙂

Doe je aan cheat meals?

Jazeker!! Ten eerste, in mijn dieet mag ik 1x per week een cheat meal. Sommige diëten laten een cheat dag toe. Een cheat meal werkt 2 kanten op. Na een week clean te hebben gegeten zorgt een cheat meal ervoor dat je metabolisme anders wordt aangesproken en aan het werk wordt gezet en anderzijds is een cheat meal een beloning na weer een week clean food.

Wijk je wel eens van je planning af qua voeding en training?

Mijn dieet is strikt en daar wijk ik niet vanaf. Ik weet inmiddels wat ik binnen moet krijgen en weet nu goed te variëren in mijn voeding. Heb gerechten samengesteld die voldoen aan mijn macro’s maar ook heel smakelijk zijn. Ten aanzien van mijn training luister ik ook wel naar mijn lichaam. Soms ben ik wat vermoeider dan neem ik bv een extra rustdag. Ik wil ook nog weleens een spiergroep omgooien. Verder hou ik me redelijk strak aan mijn trainingsschema.

Gebruik je supplementen, zo ja wat voor soorten?

Ik gebruik supplementen naast mijn voeding. Ik heb 3 supps die ik standaard neem in een shake voor- en na het trainen. Dat zijn Whey-isolaat, BCAA en Glutamine. Af- en toe gebruik ik ook een pre-wrok out voor het trainen en in fases creatine.

We begrijpen dat je aan je eerste wedstrijd mee gaat doen. Hoe werd de interesse voor een wedstrijd gewekt?

Ik volg alle grote bodybuilding wedstrijden zoals Mr.Olympia en de Arnold Classic. Verder heb ik ook kennissen die op A-niveau meedoen binnen de Nederlandse cups. Ik ben inmiddels ook door dit virus besmet 🙂 Ik ben een echte ‘iron addict’ en meedoen aan een wedstrijd is daarom ook toegevoegd aan mijn eigen bucketlist. Het is voor mij de ervaring maar ook zeker voor de fun om dit proces mee te gaan maken. Natuurlijk ook om een verpletterende fysiek neer te zetten en daarbij ook nog competitief mee te doen.

Ziet je schema er anders uit richting de wedstrijd?

Zowel mijn trainingsschema alsmede mijn dieet zal er anders uitgaan zien als we gaan naar mijn wedstrijdfysiek. Dan gaan we uit de bulkmodus en gaan we cutten.

Hoe zorg je dat je vetpercentage daalt tot je wedstrijd klaar bent?

Een combinatie van het opvoeren van mijn cardio ten opzichte van de cardio die ik in de bulkfase deed. Verder zal mijn dieet er anders uitgaan zien. Er zal een afbouw gaan plaatsvinden in mijn dag inname van totale calorieën. Ook zullen mijn macronutrienten wijzigen. Het grootse verschil in mijn dieet zullen mijn koolhydraten zijn die langzaam worden afgebouwd. Het moeilijkste in deze fase is het vast zien te houden van zoveel mogelijk massa en het zakken in mijn vetpercentage. Dit wordt de grootste puzzel en uitdaging.

Is er voedsel dat je vermijdt tijdens wedstrijdvoorbereiding?

Zoals ik hierboven al aangaf koolhydraten zullen langzaam worden afgebouwd en steeds meer gaan naar vis en groente. In de laatste weken zal er ook geen cheat maaltijden meer zijn.

Waar loop je fysiek en mentaal tegen aan tijdens de wedstrijdvoorbereiding?

Fysiek zal ik vooral last hebben van energie tekort en vermoeidheid. In de laatste fase zal mijn calorie inname best laag zijn en zal ik meer honger hebben dan dat ik mag consumeren. Mentaal is het vooral zaak om door te blijven zetten. Nog strakker in het dieet blijven zitten. Gelukkig verandert op dat moment je fysiek nog meer dat dit motiverend genoeg moet zijn om vol te blijven houden.

Doe je extra cardio om wedstrijd droog te worden?

Ik zal in deze fase elke dag minstens 30-40 min cardio doen op een lege maag. Mijn fysiek zal hierbij steeds bekeken worden om te bepalen als ik naar 2x per dag cardio moet gaan of als dit voldoende is. Ieder lichaam en metabolise is anders en wat voor de 1 werkt hoeft niet voor de ander te werken.

Wat zijn je sterktes en zwaktes?

Mijn vastberadenheid en ijzeren wil om mijn gestelde doel (fysiek) te halen. Mijn zwaktes.. lekker eten, oftewel snacks en zoetigheid. Deze zal ik een paar weken niet mogen hebben.

Wat verwacht je straks als je op het podium staat?

Ik verwacht een leuke tijd op het podium samen met alle andere deelnemers. Daarnaast ben ik competitief ingesteld en ga ik voor de 1e plek.. wie weet!!!

Wat zijn je doelen die je nog wil behalen?

Ik zou het hartstikke gaaf vinden om een covershoot te doen. Model staan voor een fitnessblad.

Wat is het mooiste dat je geleerd hebt sinds je begon met krachttrainen?

‘Consistancy is the key to succes’ !!!

Wie is je inspiratiebron?

Arnold Schwarzenegger, Frank Zane, Shawn Ray en Flex Wheeler.

Heb je een tip of advies voor mannen en vrouwen met dezelfde doelen?

Alles is mogelijk, blijf in jezelf en doelen geloven. Deze sport is vooral die “van de lange adem” en vastberadenheid.

Ben je geïnspireerd geraakt door Miguel’s verhaal en wil jij ook een mooier en droger lichaam?

Wij hebben een GRATIS E-book geschreven waarin wij uitleggen hoe wij Binnen 8-16 Weken Ons Vetpercentage Verlagen En Daarna Het Hele Jaar Door In Shape Blijven? (Zonder Ons Leuke Leven Op Te Geven).

Schrijf je hieronder in en ontvang het e-book meteen in je mailbox.